Sluiting n.a.v. het Coronavirus

Op 20 maart 2020 heeft het kabinet bij wet verboden werkzaamheden van contactberoepen, waaronder ook de pedicure, door te laten gaan. Dit betekend, jammer genoeg, dat ook mijn praktijk de deuren heeft moeten sluiten. Zowel ambulant (bij u thuis) als in mijn salon mag ik, om deze reden, geen cliënten meer ontvangen, tenzij het medisch noodzakelijk of spoed betreft. indien ik weer groen licht krijg en weer behandelingen mag uitvoeren, zal ik dit direct kenbaar maken via deze website.

Uiteraard gaat dit mij erg aan het hart, omdat er onder mijn cliënten veel mensen zijn die het hard nodig hebben. Het enige wat ik op dit moment kan adviseren is zo goed mogelijk te luisteren naar de adviezen van het RIVM en zo veel mogelijk thuis te blijven. Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar, hoest en nies in uw elleboog en blijf uw handen goed wassen.

Uiteraard kunt u wel producten bij mij bestellen om zelf een goede voetverzorging te kunnen toepassen nu de pedicure even niet kan. Hieronder geef ik u ook een aantal tips:

  • In geval van ontstekingen of open wonden adviseer ik u direct contact op te nemen met uw huisarts of podotherapeut. De podotherapeut mag als paramedisch voetverzorger in uitzonderlijke gevallen uw probleem verhelpen. Doet u dit alstublieft ook, want het zou jammer zijn dat u uiteindelijk onomkeerbare klachten krijgt of ziek wordt.
  • In geval van (pijn)klachten die niet kunnen wachten kunt u contact met mij opnemen. Gezamelijk kunnen we zoeken naar een passende oplossing voor uw voeten. (Spoed)behandelingen kunnen alleen worden uitgevoerd als u geen luchtwegklachten of coronagerelateerde klachten heeft. Heeft u wel klachten die kunnen horen bij het coronavirus, geeft u dit dan direct aan en annuleer uw afspraak! Indien bij aankomst blijkt dat u toch klachten heeft zal de behandeling worden gestaakt en de afgesproken tijd in rekening worden gebracht.
  • Indien uw nagels te lang worden kunt u deze korter maken door bij voorkeur te vijlen. Indien u liever uw nagels knipt, adviseer ik dit te doen na het douchen of het baden. De nagels zijn dan wat zachter en makkelijker te knippen.
  • In geval van likdoorns kunt u deze ontlasten door anti-druk ringen, aan te schaffen bij uw apotheek of drogisterij. Knipt u deze dan in helften en plak de anti druk ring onder de likdoorn met de opening naar uw tenen gericht. Dit verlicht tijdelijk de pijn.
  • In geval van overmatig eelt kunt u deze vijlen met een eeltvijl, aan te schaffen bij uw apotheek of drogisterij. Vijlt u het eelt na het douchen of baden, omdat de huid dan al wat weker is en het eelt zichzelf dan makkelijker laat verwijderen.

Desalniettemin wens ik u heel veel gezondheid toe in deze eenzame maar ook angstige periode. Uiteraard mag u, als u dat prettig vind, contact met mij opnemen via het telefoonnummer 06 401 97 434 voor vragen omtrent uw voetverzorging of advies.

Met vriendelijke groet,
Medisch Pedi-Cure Dolinda


Dolinda Blaas van Eldik